Wat is EVC

ecarr logo evc aanbieder

Wat is EVC

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Dit betekent dat wat je geleerd hebt op school, in je werk of privé wordt beoordeeld en erkend. EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan.

Laat je werkervaring erkennen bij Ecarr

EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan. Daartoe wordt op een gestructureerde wijze, samen met jou, informatie verzameld. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Met het certificaat toon je jouw kennis en kunde aan. Dit is heel zinvol als je jezelf verder wilt ontwikkelen met een vervolgopleiding, of als je bij een sollicitatie duidelijk wilt aangeven waar je staat en over welke competenties je reeds beschikt.

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor een EVC-traject? Doe dan onze Quickscan.

Bekijk de uitleg over het EVC certificaat (1:23)

Behaal een officieel erkend ervaringscertificaat

EVC is een initiatief van de overheid en wordt sterk gepromoot door de Projectdirectie Leren en Werken van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarom is het Nationaal Kenniscentrum EVC opgericht die een code heeft opgesteld. Ecarr werkt volgens EVC code 3.0 en is dan ook erkend aanbieder van EVC procedures op MBO en HBO niveau.

Ben je op zoek naar een professionele partner voor de uitvoering van EVC in je organisatie?

Je maakt met Ecarr een uitstekende keuze. We delen onze ervaring graag met je. We vertellen graag wat EVC inhoudt en op welke wijze dit voordelen kan bieden voor je organisatie.

Wil je meer weten over EVC?
Ben je op zoek naar een professionele partner voor de uitvoering van EVC in je organisatie?
Vul het blauwe formulier in of neem direct contact op met Erik ten Kortenaar, onze accountmanager 085-0785867.

Meer informatie?

Ervaringscertificaat voorbeeld

Kosten

Aan een EVC-traject zijn natuurlijk kosten verbonden. Deze bedragen € 1695,- (ex BTW). Dit zijn de kosten voor een standaard EVC 3.0 procedure maar vaak zijn er subsidiemogelijkheden via O&O fondsen of belastingteruggave.

Wil je een maatwerktraject, neem dan contact met ons op.