File Icons File Icons

File Icons

ECarr ervaringscertificaat.

   procedure

Procedure ervaringscertificaat

Na aanmelding voor een EVC-traject wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt de procedure van het traject nogmaals aan de kandidaat uitgelegd en word er uitleg gegeven over de werking van het digitale portfolio, waar op gelet moet worden bij het vullen van het portfolio en waar de kandidaat te recht kan met vragen. Ook wordt hier uitleg gegeven over wat te doen bij klachten.

In een periode van maximaal 8 weken toets je onder begeleiding van een ervaren portfoliobegeleider je ervaring aan de criteria van de landelijke standaard. Je start met het samenstellen van een digitaal portfolio. In het digitaal portfolio registreer je al je werkervaring en gevolgde opleidingen/trainingen. Verder kun je beroepsproducten (foto’s en verslagen of filmpjes) toevoegen waarmee je je ervaring wilt aantonen, maar ook getuigschriften contracten en verslagen van beoordelingsgesprekken kunnen als bewijsmateriaal dienen. Bij het uploaden van verslagen is het wel van belang uitsluitend eigenmateriaal te gebruiken wat gecontroleerd kan worden met plagiaatsoftware en moet er een bronvermelding aanwezig zijn zo dat duidelijk is waar je de informatie voor het verslag vandaan gehaald hebt.

Als je klaar bent met het portfolio of na 8 weken gaat een ervaren vak-assessor het portfolio beoordelen. Na de beoordeling van het portfolio maakt de assessor een afspraak voor een assessment. Dit assessment bestaat uit een werkplekbezoek en een interview. Tijdens dit werkplek bezoek ga je gewoon in je vakgebied aan het werk en waar nodig zal de assessor je vragen waarom je bepaalde handelingen uitvoert. De ervaring van het werkplekbezoek en het interview samen geven de assessor de input die nodig is om het ervaringscertificaat op te stellen. Tijdens het assessment bestaat de kans op een aangekondigde of onaangekondigde steekproef van een controlerende partij.

De vak assessor beschrijft vervolgens de erkenning van je ervaring in de landelijke standaard in het ervaringscertificaat. De beoordeling wordt door een tweede assessor gecontroleerd en vanaf week 16 kun je het definitieve ervaringscertificaat gaan verwachten. Op het moment dat het ervaringscertificaat definitief is komt hij automatische digitaal beschikbaar en zal er door de portfoliobegeleider een afspraak worden gemaakt voor aflevering van het ervaringscertificaat. Het traject wordt definitief afgerond met de aflevering van het rapport en een eindgesprek.

Een EVC-traject duurt maximaal 6 maanden, alleen onder bijzondere omstandigheden kan hier verlenging voor aangevraagd worden.

Scholing of diplomering is geen onderdeel van een EVC-procedure. Na afronding krijgt je van ons een advies en wij kunnen als het gewenst is zorgen dat een van onze partner organisaties contact met je opneemt voor een mogelijk vervolg traject.

Wilt u meer weten of gebeld worden, neem contact op.

Contact Informatie, advies, brochure, inschrijven.

Voor informatie, advies, een brochure of een inschrijving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons ook een bericht sturen met het contactformulier op deze site en wij bellen u terug!

Voorwaarden

Voorafgaand aan het starten van de erkenningsprocedure, sluit je een EVC-overeenkomst.
Op trajecten van Ecarr BV zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Contact gegevens

Ecarr BV
Keplerstraat 3, 1704 SJ
Heerhugowaard
tel. 0725622407
WhatsApp 0619135841 ( alleen WhatsApp )

Documenten

documenten